Az Olimpiai játékok tervezete

A nagy görög sportünnepre, mely 1906. április hó 3-ikától április hó 10-ig tart, s melynek védnöke valószínűleg T. Roosewelt, az Egyesült Államok elnöke lesz – a görög kormány széleskörű előkészületeket tesz arra, hogy a sportűző nemzetek teljes számban a nagy versenyre összegyűjtse.

E célból az egyes országokban működő nagykövetségei és konzuljai utján lép érintkezésbe az egyes országok sportköreivel, hogy e nagy versenyre a szükséges előkészítő lépéseket megtegyék s a mozgalmat vezessék. Nálunk a görög konzulátus a Magyar Athletikai Clubot kérte fel arra, hogy a szervezés munkáját vállalja el. A MAC. a szükséges előkészítő lépéseket már megtette s legközelebb már az összes egyesületek bevonásával egy nagy bizottságot fog alakítani.

A tíz napig tartó sportünnep minden sportágat felölel. Az athlétikai számok a következők: 100, 400, 800, 1500 m. síkfutás, 110 m. gátfutás, 40 km.-es Marathon-futás, távolugrás helyből és nekifutással, magasugrás, hármasugrás, rudugrás, diszkoszdobás (rendes és régi görög stilben), sulydobás, kődobás.

Lesz azonkívül a fenti számokból kombinálva még egy ötös verseny is. 100 m. sikfutás, távolugrás nekifutással, diszkoszdobás, rudugrás és sulydobás. A programmon szerepel még a görög-római birkózás, nyolcas tornászcsapatok szertornázása (egyéni tornázás kizárva), atletikai játékok, céllövészet, vívás (tör. kard és szuró-kard) és evezés.