A Fiumei Athletikai Club

Cimképünkön bemutatjuk a FAC. football csapatát, amely eddig is szép sikereket ért el. Tavasszal kétszer mérkőzött a „Slavonia” és a „Pannonia” angol kivándorlóhajók rendszeresen szervezett football-csapataival s előbbivel 2:0, utóbbival pedig 4:1 arányban az angolok javára végzett.

Október 15-én a calabriai földrengés áldozatainak javára rendezett mérkőzésen a trieszti „Juventus” sport-egylet csapatát 8:0 arányban verte meg és ez alkalommal olyan szép játszmát tüntetett fel, hogy jövendő szereplése elé nagy érdeklődéssel nézhetünk.

 A játékosok közül 6 magyar, 1 olasz, 1 amerikai, 1 cseh, 1 német és 1 lengyel. A FAC legközelebb belép a MLSz-be, hogy ezáltal is szorosabb érintkezésbe jöjjön a hazai egyletekkel, ami, a nagy távolság miatt, különösen anyagi okokból rendkívül meg van nehezítve. A FAC. az egyetlen magyar tengeri kikötőnkben igazán nemzeti missziót van hivatva betölteni, mert e nemzetiségek lakta vidéken, hol Fiume csak egy kis szigete a magyarságnak, bizonyosságot kell tennie a magyar faj erejéről és sportrátermettségéről.