Apróságok

Tőr a bokrétában

Egyik párisi ujság szerint Vladimír nagyherczeg, a czár nagybátyja ellen merényletet akartak elkövetni. A nagyherczeg párisi lakásán a napokban egy elegáns külsejű úr jelent meg, a ki személyesen óhajtott átadni a nagyherczegnek egy magával hozott virágbokrétát. Az idegent kényszerítették, hogy a bokrétát előbb egy szolga kezébe adja, a ki a bokrétában egy élesre fent tőrt talált. Erre azután a veszedelmes látogatót letartóztatták.


Thököly ereklyéi

Gróf Andrássy Gyula belügyminiszter ma újból arról értesítette Késmárk város polgármesterét, hogy a Rákóczi- és Thököly hamvak hazaszállításával megbízott ötös-bizottság Törökországból sok és értékes Thököly ereklyét szállított Budapestre a hamvakkal egyidejűleg.

Forster Gyula báró, az országos műemlékeket fentartó bizottság alelnöke arról értesítette a várost, hogy azok az ereklyék szintén Késmárknak vannak szánva. Addig, míg a Thököly-szoba a várban elkészül, az ereklyéket Kassán, a Rákóczi-ereklyék muzeumában fognak őriztetni.

A király utazása

Ő Felsége, mint utitervében volt, deczember 23-án Wallseebe utazott, a hol a karácsonyi ünnepeket tölti, leánya, Mária Valéria főherczegnő családja körében. A delegátusok körében elterjedt hírek szerint a király az országgyűlési karácsonyi szünete után, valószínűen már január hetedikén visszaérkezik Budapestre. Megérkezése után több delegácziós udvari ebéd lesz.