Manno és Wampetics

Mai képünk a két legjobb magyar korcsolyázót, Manno Miltiadest és Wampetics Imrét ábrázolja. Mindkettő már a legszebb eredményeket érte el nemcsak korcsolyázásban, hanem a sport többi ágában is.

Manno mint atléta és biciklista kezdte működését, csakhamar azonban a football-játéknak szentelte minden idejét s mint a B. T. C. centercsatára, e nemben a legjobb magyar csatárok egyike volt. Visszavonulván a footballtól, nyáron evezett, télen pedig korcsolyázott. Mint evezős a lehető legszebb eredményeket érte el. Magyarország és Ausztria bajnoka lett, sőt Angliában is igen szép eredményeket ért el.

Mint korcsolyázó négy évvel ezelőtt a Csorba-tavon tartott nemzetközi versenyen tűnt fel, hol megnyerte az 1000 m.-es junior-versenyt és az 5000 m.-es nemzetközi versenyt. Két év mulva Davosba ment, hol Gundersen mögött második lett az 500 m-es távon. E versenyben De Koning 3-ik lett. Közben itthon megnyerte a bajnokságot, majd ismét külföldre ment Davosban, Stockholmban és Krisztianiában trainirozott. Ez használt neki, mert ott elért idői kitűnőknek mondhatók. Az idén itthon Magyarország bajnokságában uj magyar rekordot állított föl. (49 mp.)

A nemzetközi versenyen azonban már formája tetőpontján állott s megnyerte rekord-idő alatt az 1500 méteres versenyt De Koning, Schilling és Wampetics ellen. Reméljük, ezen formáját a jövőben is megtartja és dicsőséggel fogja képviselni külföldön a magyar korcsolyázó sporot.

Méltó ellenfele Mannonak Wampetics Imre. Sportszereplését szintén mint footballista kezdte meg és a „33” Football-Clubnak egyik legjobb játékosa volt. Mint evezős tagja volt a „Pannonia” veretlen négyesének, tavaly pedig mint „scullista” próbálkozott meg és két startolása két győzelemmel végződött. Mint korcsolyázó 1903-ban tűnt fel, mikor megnyerte a nemzetközi 500 méteres versenyt is 1905-ben a nemzetközi 500 méteres versenyben első, a 2500 méteres Schilling mögött második lett.

Legszebb eredményeit azonban ez évben érte el, mikor ismét megnyerte Magyarország bajnokságát, a nemzetközi versenyen pedig, az 500 méteres futamban, maga mögött hagyta Mannot, Péczelit, Schillinget és De Koning-et.

Érdeklődéssel várjuk e két kiváló korcsolyázónknak a jövőben való szereplését. Annyi bizonyos, hogy kettőjük között folyó küzdelem „ a legjobb magyar korcsolyázó czímért” csak használatra válik e szép sportnak.