A Budapesti (Budai ) Torna-Egylet futó csapata

Az elmult esztendőben rendezett csapatversenyek közül különösen a futó-csapatversenyek emelkednek ki, mert ezek sokszor igen élvezetes látványosságot nyujtottak s a csapatversenyek közül tényleg a legérdekesebbek. A futócsapatok közül különösen kitűnt a Budapesti (Budai) Torna Egylet csapata, mely 7 indulással 7 első díjat nyert a valamennyi magyar csapat között megőrizte veretlenségét. A Budai csapat tagjai valamennyien régi kipróbált erők, a kik szorgalmukkal s együttes munkájukkal megérdemelték győzelmeiket.

A csapat legtöbb esetben a képünkön látható összeállításban versenyzett, két ízben azonban a budaiak törekvő tagja, Bendl Alajos is szerepelt s pedig Kassán a kerületi tornaünnepélyen, a hol a csapat a kassai hölgyek tiszteletdíját nyerte meg.

A csapat tagjai: Nagy József többszörös bajnok, ki kiváló futóképességének már több ízben adta tanujelét; Kováts Nándor gátfutó bajnok és rekorder, ki a csapatban nagyon jól állotta meg helyét; Gorka Ágost bajnok, ki különösen a középtávu versenyekben tűnt ki, végül Hollner Vilmos, ki ugy a rövid, mint a középtávokon az elmult évben kiváló formát mutatott s az egyesület őszi versenyén az 500 m-es futásban megjavította az eddig elismert legjobb eredményt.

Reméljük, hogy a kiváló csapat az eddig győzelmeken felbuzdulva, még számos esetben győzelemre viszi a Budapesti (Budai) Torna-Egylet színeit.