Botrány a párisi velodromban

Nagy botránynyal végződött február 18-iki 12 órás verseny a párisi téli velodromban. Délelőtt 10 órakor indították el a versenyzőket és bár a verseny néha-néha érdekes volt, teljességében egyhanguan, unalmasan folyt le. Nem is volt egyéb, mint kilométerek lefutása. Ez és az igazgatóság pártoskodása volt annak oka, hogy az olcsó helyek nézőközönsége sörösüveget, poharakat, székeket dobált a versenyzők közé, ami törhető volt, azt összezúzta, végül pedig egy tüzet is rögtönzött.

A botrány a verseny befejezése előtt, a hatodik körnél tört ki, amely körökben dőlt volna el a verseny sorsa. Ingold Schilling, Van der Born és Jacquelin (Walthour párja) elbuktak és a közönség követelte – mint az a verseny folyamán is megtörtént, - hogy a többiek várják be a bukott versenyzőket és hogy a mulasztott távot számítsák be. Az igazgatóság hivatkozva a szabályzatra, melyet sohasem tartott be, ezt megtagadta.

A kölcsönös kapacitációnak a vége az előbb megírt eset volt. A versenyzők persze nem soká bírták az ostromot és ki otthagyta a pályát, mások pedig valahogy keresztülmentek a czélon és hosszu tárgyalás után keletkezett az az eredmény:

1. Ingold, 2. Thuau, 3. Hansen, 4. Deschamp, 5. Seigneur, 6. Carapezzi.

A versenynyel különben a franczia szövetség is foglalkozik. A bukottak közül Van der Born járt  legrosszabbul, mert kulcscsontjáz törte.