Utalványok a görögországi olimpiára

Az olympiai játékok görög nagybizottsága a következő kommünikét adta ki:

A bizottság általános utalványokat (bons collectits) bocsátott ki avégből, hogy a látogatóknak megkönnyítse a különböző közlekedési társaságok nyujtotta árleszállítások élvezetét és hogy az idegeneknek lehetővé tegye a legjobb helyeknek idejében való lefoglalását, akár a játékok különböző helyein. Ezen utalványok ára Görögországban 75 drachma, a külföldön 75 frank.

Márczius 23-ától kezdve a jegy bal részét a bizottság irodáiban be lehet cserélni, a) panhellen és olympiai játékok egész idejére szóló, a panatheni Stadiumra, a Standra, Vélodromra és általában mindazon helyekre érvényes belépő-jegyekre, a hol versenyek folynak; b) egy jegyre, mely a Pireusban tartandó velenczei ünnepély megszemlélésére fentartott helyekre jogosít, c) belépő-jegyre, mely a választmány által rendezendő díszelőadásra érvényes. A jegy jobb felének felmutatása ellenében a jegy tulajdonosa egy jelvényt fog kapni igazolásul annak, hogy a bizottság meghívottja.

Ezen jelvény felmutatása ellenében, tulajdonosa igényt tarthat a) meghívásra a régiségtani előadásokra és a muzeumok és a régi emlékek megtekintésére a játékok tartama alatt; b) meghívásra ama fogadtatásokra, melyekben a külön meghívottak és a résztvevők fognak részesülni.

Ezen jelvény feljogosít még: a) az árengedményekre, melyeket a hajózási és vasúti társaságok tettek a meghívottak és a résztvevők számára (ép ugy az elindulás helyén mint Görögországban); b) az árengedményekre, melyeket, a bizottsággal történt megállapodás szerint, a görögországi régiségi kirándulások szervezői tettek a meghívottak és résztvevők számára.