Elindultak a magyar versenyzők Athenbe

Napsugaras gyönyörű tavaszi nap reggelén indultak utnak a magyar versenyzők Athénbe. A keleti pályaudvaron már reggel 8 óra előtt összegyűltek a kiválasztottak, hogy a fiumei gyorsvonattal elutazzanak. A pályaudvaron mindössze csak nagyon kisszámu érdeklődő sportbarát jelent meg, hogy elbucsuzzon azoktól a magyar fiuktól, a kik a világversenyeken nemzetünk színeit fogják képviselni.

Hivatalos jellege a bucsuzásnak nem volt és szinte kellemetlenül érintette a jelenvoltakat a hivatalos sportkörök tüntető távolléte. A bucsuzkodás azonban annál bensőbb és bizalmasabb volt.

A versenyzőkön kívül Lauber Dezső az olympiai magyar bizottság titkára, gróf Török a M. A. C. alelnöke, Bély Mihály a B. B. T. E. szimpatikus művezetője és Muzsa Gyula mint a magyarok managere is részt vesznek az utazásban és így a magyar fiuk kalauzolása és utbaigazítása a legjobb kezekben van letéve. Az olympiai versenyek tanulmányozására Stankovich Szilárd a M. A. Sz. titkára is a versenyzőkkel utazott.

Miután a pályaudvaron összegyűlt magyar kiküldöttekről fényképfelvételeket készítettek, a magyar fiuk elfoglalták a vasúti kocsiban nekik kijelölt helyet és 8 ó. 10 p.-kor a mozdony éles füttye jelt adott az elindulásra. Harsány éljenzés hangzott fel az itthonmaradottak ajkáról, a mit a meghatott utasok lelkesülten viszonoztak.