A Budapesti Lawn-Tennis Club országos versenye

Segner Pál Magyarország 1906. évi lawn-tennis bajnoka. Junius első négy napján rendezte a Budapesti Lawn-Tennis Club országos versenyeit és ezek keretében Magyarország tennis-bajnokságát. Segner Pál az idén igen könnyen nyerte a bajnokságot, dicsősége megérdemelt, mert az komoly és lelkiismeretes training eredménye; kitűnő technikája, nyugalma és versenyrutinja révén kimagaslott versenytársai közül.

Legkomolyabb ellenfele Tóth Ede lett volna, de még nincs kellő formában. Kivüle Schmid, ifj. Zsigmondy, Takács, Nagy és Fabiny képviselték első klasszisunkat, noha a bajnokság eredményébe bele nem szólhattak, mégis néhány remek játékot produkáltak. Lauber jó versenyző és óriási szívósságával a handicap versenyek legjogosultabb aspiránsa.

Hölgyversenyzőink közül Madarász Margit és Cséry Katicza, mint azt már bécsi győzelmük is mutatta, kitűnő formában vannak. Madarász Margit küzdelme a bajnokságban egyike volt a legszebbeknek és Nagy Uzor csak erős küzdelemmel tudott, nagyobb szívóssága révén, győzni.

A kitűnően rendezett verseny színvonala általában igen magas volt és igazán kíváncsian várjuk a nemzetközi versenyeket, azon reményben, hogy versenyzőink sikerrel fogják megállani helyüket a külföldiekkel szemben is.