A Casuals mérkőzések

A husvéti nagy nemzetközi mérkőzések is lezajlottak. Vendégül láttunk egy kitünő amatőr-csapatot, mely Angliából jött hozzánk, a labdarugás őshazájából, hogy részeivé tegyen bennünket annak a nagy sporttudásnak, melyt ők a labdarugás igazi iskolájában sajátítottak el.

A mi csapataink közül ellenük a MAC., MTK. és BTC. játszottak. Ezek közül a legjobban játszott a BTC., leglanyhábban a MAC., és legrosszabb taktikával a MTK.; viszont az angolok legjobban és legerősebben a MTK., leglanyhábban a MAC. ellen dolgoztak.

A MAC. játékában nem láttuk azt a szokott önbizalmat, mely már annyi szép győzelemhez segítette; különben védett amit védhetett sőt Medgyessy és Fitt sokszor igen komoly veszélybe is hozták az ellenkaput.

A MTK. a MAC. ellen való játék után kissé elbizakodottan ment a küzdelembe, a mellett durván is játszottak egyesek, különösen Révész, mit az angolok hat gollal bosszultak meg. Különben a csatársor egy kis szerencsével visszadhatott volna egypár gólt.

Igen jó volt Domonkos és Shires. A BTC. hatalmas iramban, lelkesen játszott s csak balszerencséje akadályozta meg abban, hogy gólt nem adott. Ez a mérkőzés volt a legszebb a három közül. Kitűnő volt a csatársorban Blazsek és Oláh; biztató erő Horváth. A csapat legjobb embere pedig Izsó volt. Úgy az, mint a MAC. mérkőzése teljesen fair volt.

Casuals-BTC 2:0

Casuls FC.: Driftfeld-Willett, May-Cheake, Pollok-Hodsoll, Lowe-Pirkis, Budge, Evans, Kvans, Alexander, Corbett.

BTC.: Izsó-Sárközy, Fehéry-Kisfaludy, Skrabák, Schaschek-Oláh, Drégely, Horváth, Blazsek II., Blazsek I.

Nagy közönség üdvözli a két csapatot, míg kezdés előtt a magyar fiúk háromszoros hajrával üdvözlik ellenfeleiket. A mérkőzés heves iramban ugyan, de óvatosan indul s váltakozva folyik a két kapu előtt. Dolga van mindkét kapusnak egyik részről Alexander-Corbett, másik részről Blazsek I. -Drégely lövéseivel. Zajos tapsokat arat Izsó bravúros védéseivel, melyet még a mezőnyben lévő angol játékosok is megtapsolnak.

Oláh rohamát Willet csak korner árán tudja megakasztani, mely után csak a szerencse menti meg az angol kaput a góltól a 16-ik percben. A 20-ik percben Blazsek ujabb kornert szerez csapatának, mig Izsó, Evans, Corbett és Alexander lövéseit teszi szépen ártalmatlanokká.

Oláh remek centerezését Blazsek I. élesen a kapu mellé rugja, mig Driffield az utolsó percekben Oláh és Drégely lövéseit védi. Félidő 0:0.

Nem lankad az iram a második félidőben sem. A BTC. rövid támadása után Budge Evans szép leadását a 6-ik percben a magyar kapuba küldi, viszont Driffield Skrabák lövését csak nehezen tudja védeni a 10-ik percben. Rendkívül változatos és élvezetes a játék; mindkét fél kitűnően dolgozik, míg végre a 22-ik percben Evans - Corbett remek összjátéka az utóbbi révén meghozza az angolok második gólját is.

A 25-ik percben kornert véd Izsó, viszont Driffield a 33 és 37-ikben szorul arra; ezután majdnem végig a BTC. támad igen szépen, de kevés szerencsével, úgy hogy gólt beadni végül a piros-fehér csatársor sem tud.

Biró: Gabrovizt Emil (Postás) volt.