Adótisztviselők kongresszusa

Mintegy háromszáz adóhivatali tisztviselő jött össze Budapesten és a vármegyeház nagytermében kongresszust tartott, hogy megbeszélje évtizedes sérelmeit, valamint ezeknek megszüntetési módjait. A fáradságos, de hálátlan munkát végző derék tisztviselők utolsó eszköze ez a nagygyülés arra nézve, hogy valóban válságos, tarthatatlan helyzetükön segítsenek.

A közvélemény osztatlanul részükön van, mert ügyük igazságos, így tehát remélhető, hogy akcziójukat végre siker fogja koronázni.

A kongreszszus tagjai a második napon a tanácskozások után küldöttséggé alakulva tisztelegtek Wekerle Sándos pénzügyminiszternél, a ki kijelentette, hogy tudatában van annak, hogy az adóhivatali tisztviselők terhes és felelősségteljes munkát végeznek s hogy kivánságaik jogosak, éppen ezért foglalkozni fog a kérdéssel és azon lesz, hogy az adóhivatali tisztikart a többi hasonló állami hivatalokkal parifikálhassa s minden módot és alkalmat megragadhasson arra, hogy helyzetükön segíthessen.

A küldöttség tisztelgett még Justh Gyula házelnöknél, mely után egy szebb jövő reményében hagyták el a parlament épületét. A kongresszus tagjait e heti számunkban mutatjuk be olvasóinknak.