Tánczoló elefánt

Mindig uj meg uj látványosságra vágyik az örökös kiváncsisággal megvert ember. Amit tegnap megbámultunk, ma már észre sem vesszük s a ma látványosságát is elfelejtjük holnap.

Kíváncsiságunkban mindig olyasmit szeretnénk látni, ami meglepően uj. A szegény artisták bezzeg törhetik a fejüket azon, hogy mindig uj meg uj dolgokat találjanak ki. Régen elmúlt már az az idő, amikor kerekre nyílt szemmel bámultuk meg a tánczoló kutyát. Ma már az sem izgat többé bennünket, ha a lovak kék-vókot járva jelennek meg a czirkusz porondján vagy a tigris jókedvűen valczerezik a báránynyal!

Egy angol artistanő mégis kitalált most valamit, a mivel meglepte a nézőközönséget. Megtanított tánczolni egy hatalmas elefántot. A bolhától kezdve mindenféle állatot megtánczoltattak már a szegény artisták, de az elefántot még nem.

Természetesen, hogy, hosszu idő munkájával sikerült az artistanőnek az elefánt megtánczoltatása. A hatalmas állat felállt a két hátulsó lábára, amelyeket hol sebesen, hol lassan ide-oda rakosgat a zene ütemei szerint.

Tánczol ez az elefánt valóban, habár nem is olyan könnyedén mint valami kecses balerina. A látványt még izgatóbbá tette az, hogy az artistanő oda áll a tánczoló elefánt két első lába alá. Ha az otromba állat véletlenül idő előtt eresztené le két nagy talpát, könnyen emberhalállal végződhetnék a mulatság.

De az artistanő nem fél ettől, jól megtanította ő engedelmességre az elefántját. Képünk, mely pillanatnyi fénykép nyomán készült, érdekesen mutatja a tánczoló elefántot a tánczmesterével együtt.