Az 1908. évi olympiádé

A „Revue Olympique” legutóbbi számában Lord Desborough, a „British Olympique Association elnöke körlevelet közöl, melyben a különböző nemzetek olympiai megbízottait felszólítja, hogy a jövő esztendei londoni olympiai versenyre tegyék meg az előkészületeket s ajánlja a nemzeti bizottságok megalakítását.

E körlevelet Kemény Ferencz igazgatónak, a magyar olympiai bizottság régebbi képviselőjének is megküldötte. Kérdést intéztünk ez irányban Kemény Ferencz urhoz, ki igazolta ezt a hírt s megjegyezte, hogy a jelzett körlevelet már február elején megkapta s nyomban megtette azon intézkedéseket, melyek őt az olympiai bizottság szabályzata értelmében megilletik.

Tudomására hozván ezt a kultusz miniszternek, egyszersmind megkérte, hogy tegye meg a kellő lépéseket a magyar olympiai bizottság megalakítása érdekében, továbbá a jövő évi költségvetés keretébe vegyen fel egy 10,000 koronás tételt a MOB czéljaira.

Reméljük, hogy a kultuszkormány okulva a korábbi olympiádékon szerzett tapasztalatokon a nagykihatásu sportünnepély magyar bizottságának megalakítását az összes sporttestületek meghallgatása után eszközli csak és nem fog, úgy mint az előző alkalmakkor, a sportkörök mellőzésével, egy clubra vagy szövetségre bízatni az 1908. évi olympiai bizottság megválasztása.