Kricketterek – B.T.C. 2:1 (Félbeszakítva)

Budapest, márcz. 17.

Rovatunk bevezető részében már megemlékeztünk a bécsi csapat botrányos és sportszerűtlen viselkedéséről, e helyen csupán a játékra kívánunk kiterjeszkedni.

Mindkét egylet teljes csapatával állott ki a mérkőzésre s ugy a magyar csapat, miként a bécsiek játéka – leszámítva ez utóbbiak erőszakoskodásait – igen jó formát mutatott. A bécsiek közül a két szélső csatár s a hátvédek, a B.T.C.-ban pedig Schaschek középső fedezet s a kapuvédő voltak a legjobbak.

Levák jobbszélső csatár is elég jól bevált. A mérkőzésen közel négyezer főnyi közönség volt jelen, melyet a bécsiek sértő eljárása annyira felizgatott, hogy végtére a pálya igazgatóság kénytelen volt a rendőri kirendeltséget megerősíteni, nehogy a vendégcsapat esetleg tettleges bántalmazást szenvedjen.

A match lefolyása különben a következő volt. Gabrovitz Emil (Rambler) bíró adja meg a jelt a mérkőzésre. A bécsiek veszik fel a támadást a 2-ik perczben kornert érnek el, melyet közvetlenül még kettő, az 5-ik perczben pedig még egy követ. A bécsiek tovább is erős iramban támadnak s a 7-ik perczben offside állásból goalt lőnek.

Csakhamar a B.T.C. veszi át a támadó szerepet s a 11-ik perczben már Prager kénytelen a piros-fehérek lövését védeni. Lang durvaságai minduntalan büntetőrugást eredményeznek, végül a bíró Lang-ot ki akarja állítani. Ez azonban nem megy neki, sőt, még a bírót is sértegeti. A 15-ik perczben a Kricketterek a pályáról kivonulnak.

Husz percz mulva ujra megkezdődik a játék Skires (M.T.K.) bíráskodása mellett. A félidő 24-ik perczében B.T.C. kornert ér el. A csapatok igen élvezetes játékot mutatnak s a bécsiek is mintha megemberelték volna magukat. A piros-fehérek számos lövést hibáznak. A 25-ik perczben Kricketterek lesből goalt lőnek, melyet a bíró érvényesít. A 35-ik perczben ismét kornert érnek el a bécsiek. Félidő 1:0. Kornerarány 6:2 Kricketterek javára.

A második félidőben a B.T.C. van fölényben s ez ismét okot ad a fekete-kékeknek arra, hogy durvaságokkal akarják azt a maguk számára megszerezni. A félidő elején a B.T.C. két kornerhez jut. A 30-ik perczben Hussak offside állásban kapja a labdát, mire a bíró a támadást lefütyüli. Hussaktől a labda a balszélső csatársorhoz jut, ki a sípjelet nem hallván, a labdát a B.T.C. kapujába guritja. A bíró, ki izgatottságában azt sem tudta mit tegyen, bár az offsidet látta is, le is fütyülte, a goal mégis megadja. Majd a közönség abczugolása s kiabálása közt a pályát elhagyja.

Nagy Ferencz (F.T.C.) vállalja el ekkor a match vezetését. Bíráskodása alatt megujulnak az előbbi durvaságok. A játékosok egyik részről sem kímélik egymást. A legerőszakosabb játékost, Hussakot, a bíró ki akarja állítani. A csapat azonban szolidaritást vállal vele s a pályát 5 perczczel a játék vége előtt elhagyják. A B.T.C. a félidőben (41 p.) egy szabályosan beadott goalhoz jutott. Félidő 1:1 Kornerarány 3:0 B.T.C. javára.