A zirczi kerékpáros távverseny.

Az idei sportszezon egyik legkimagaslóbb és legszebb versenye, a „Condor” kerékpároskör által rendezett 120 kilométeres zirczi távverseny 10-én pünkösd vasárnapjának délelőttjén lezajlott.

Az idő és az út nem kedvezett az ezen szép versenyben résztvevőknek; az előző napi eső, az amugy is rossz budai utakat csaknem járhatatlanná tette. A borus és nedves idő sokakat elkedvtelenített s így történt azután, hogy 83 nevező közül, akiket sorshuzás utján 10-es csoportokba osztottak be, alig indultak el hatvanan. A jobb versenyzők közül az első csoportban Vass Elemért látjuk, a második csoportban Kiss és Üveges, a harmadikban Rubes, Giller, Schmidt, az ötödikben Müller, a továbbiakban Taligás, Baráth, Mácsánszky, Bakanek, Laukó,Gremsperger és Hegedűs stb. állanak a starthoz.

Az első csoport pont félhatkor indult el. Ezeknek volt a legszebb feladatuk, nekik kellett kikeresni a járható helyeket. Így azután az öt perczenként utánuk induló csoportok versenyzői csakhamar lefülelték őket Müller, Rubest és Gillert már Érden elfogta s innen kezdve együtt haladtak tovább. Nemsokára elérték Üvegest is, aki Martonvásárig velük tartott, de itt eltörött a pedálja s ennek következtében kénytelen volt a versenyt feladni.

Martonvásáron tul Kiss van legelöl, két kilóméterrel utána Müller és Rubes. Székes-Fehérvár után baleset történik. Müller a sáros uton bukik, Rubes, aki szorosan utána lógott, keresztül megy a derekán és szintén bukik s egyuttal a gummija is pukkad. Müller most egyedül folytatja utját. Zircz előtt 8 kilométerrel utól is éri Kisst, aki ott leszállt, hogy vizet igyék. Müller is leszállt s ezalatt Kiss megszökik tőle s 2 perczczel előtte, 10 óra 13 perczkor elsőnek érkezik be Zirczre.

Bakanek, akinek igen sokan bíztak, négyszeres gummi pukkadás miatt kénytelen volt időéremmel megelégedni.