Főiskolai bajnoki verseny

Május elsején, szerdán rendezte a M.A.F.C. a Főiskolai Sportszövetség megbízásából az idei főiskolai bajnokságokat. A verseny, melyet nagyszámu és előkelő közönség nézett végig, ugy a rendezést, mint a részvételt illetőleg jól sikerült, de mindennek daczára nem tükrözte vissza főiskolai sportéletünk magas nívóját.

Okát ennek abban látjuk, mint már ezt multkor is kifejeztük, hogy a Főiskolai Sport-Szövetség nem főiskolai mérkőzésekre, ellenben főiskolai egyesületek mérkőzéseire helyezi a sulyt, hogy pedig ezek képviselik a maga teljességében a főiskolai sportéletet, legfényesebben bizonyította a szerdai bajnoki viadal, melyről legkiválóbb főiskolai athletáink Dávid, Dánér, Popovits, Medgyessy stb. távolmaradni kényszerültek.

Örülünk, hogy legalább egy pontban találtunk közeledést a mi álláspontunkhoz, t. i. a staféták, az egyes főiskolák színeiben indultak. Hisszük, hogy ezen kezdetből fognak kifejlődni azon további athletizáló ifjuságát állítanánk sorompóba, hogy főiskoláik színeit megvédjék. Ily versenyeket lehetne vízen és szárazon rendezni, egyet-egyet tavaszszal és őszszel. Főiskolai egyleteink egy része nagyon szeret angol minta után indulni, emlékezetünkbe idézzük tehát az Oxford- Cambridge mérkőzéseket.