A Magyar Testgyakorlók Köre uszóversenye

Siófok, julius 21.

A Magyar Testgyakorlók Köre rendezésében Siófokon megtartott uszóverseny minden tekintetben beigazolja azt, hogy az uszás sportját nem csak a fővárosban, hanem a vidéken is népszerűsíteni és állandósítani kell. Az MTK. immár harmadízben rendezte ezen versenyét, mely az előbbiekhez külső keretben teljesen méltó volt. Nagyszámu előkelő nagyobbrészt a fürdőtelep közönségéből álló érdeklődők sokasága lepte el a Sió mindkét partját és nagy érdekkődéssel kísérték a versenyek egyes mozzanatait.

Az egyes versenyek kimagasló része a vándordíjas 3 futamu verseny, melyben hazánknak ez idő szerint legjobb uszói Halmay (magyar tempo), Baronyi (mell), Fülöp (hát), küzdöttek az elsőségért Halmay a Hendl-díj 100 mtr-es futamát nagy könnyedséggel nyerte, ugyszintén a vendégek versenyét Onodyval és Donáthhal szemben.

A melluszás versenyében bár sok nevezés volt, Baronyi és Hendl indultak, melybe természetesen a jobbik győzött. Nagy érdeklődés mutatkozott a 100 mtr-es hátuszás iránt. Itt ugyancsak Hendl találkozott uj riválisával Fülöp Károlylyal, ki e versenyben is jobb volt ellenfeleinél, az ellene keresztezés miatt beadott óvást a jury elvetette.

A többi versenyek közül még az 500 mtres főverseny kötette le az érdeklődők figyelmét. Itt Zachár – Hajós – Tóbiás – Munk indultak. A sorshuzás folytán a legkedvezőbb vízben uszott a győztes Zachár, ki azonban még ha a legrosszabb helyen uszott is volna, megnyerte volna a versenyt.

A középiskolai tanulók versenyében volt a legnagyobb mezőny. A 13 számból álló verseny közül 10 versenyben győzött a MTK, míg a többiben a MAFC., OTE. és MUE. osztozkodtak 1-1 győzelemmel. A Hendl Kornél vándordíjának ezidei győztese a Magyar Testgyakorlók Köre 4 ponttal.