Amerikai zsokék a magyar lóversenyen

Mikor Londonban megjelent az első amerikai zsoké, a híres Tod Sloan, mindenki kinevette furcsa lovaglását. A sport-közönség azonban hamarosan meggyőződött arról, hogy a kis amerikai zsoké lova nyakára guggolva egymásután győzi le a nagy „várásra lovagló” angol zsokékat és attól kezdve egész Európában népszerűekké lettek az amerikai zsokék és az amerikai lovaglás.

A mi versenytereinken is hat kiváló amerikai zsoké lovagol nagy sikerrel: Taral Fred, Taral John, Rigby, Martin, Miles és Birkenruth. A negyvenéves Taral a most lefolyt tavaszi versenyeken aratta legszenzácziósabb diadalát: öt versenyt nyert egy napon. Nálunk már fellépésének első idejében megszerették, amit nemcsak zseniális lovaglásának, hanem becsületességének és megbízhatóságának is köszönhet. Remélhetőleg apjának nyomdokaiba fog lépni az ifjabb Taral is, aki a mult évi bécsi lóversenyen lovagolt először szép sikerrel.

Birkenruth is legjelesebb lovasaink közé tartozik. 1905-ben jött hozzánk és gyönyörű lovaglásaival hamarosan megnyerte a sport-közönség tetszését. – Az egy év óta nálunk lovagló Rigby 1899 óta Angliában és Francziaországban szerepelt, ahol egy év alatt 108 győzelmet aratott. Az idén mutatkoztak be nálunk Miles és Martin. Ők még csak ezután fogják bebizonyítani, vajjon méltók-e arra a jó hírre, mely jöttüket megelőzte.

A hat amerikai zsoké arczképét itt mutatjuk be olvasóinknak.