Összeesküvés a czár ellen

Egy franczia ujság feltünő tudósítást közöl pétervári távirat alapján, a mely egyuttal megmagyarázza, honnan terjedt el a külföldön az a hir, hogy a terroristák merényletet kiséreltek meg a czári család ellen. A párisi lap értesülése szerint az orosz terroristák a végsőkig el vannak keseredve az autokrata uralom tulkapásai és a rendőrség könyörtelen üldözése miatt.

A czári család talán sohasem volt olyan nagy veszedelemben, mint épen most. Nemrégiben a czár ebédnél az asztalkendője alatt halálos ítéletet talált, a melyben a forradalmárok megfenyegették, hogy sorsát nem fogja elkerülni. A minap a czárné a kis trónörökös ágyának csipkés takaróján levelet talált halálfejjel. Ez az írás figyelmeztette a czári családot, hogy a trónörökös ép oly kevéssé fog megmenekülni a biztos haláltól, mint Miklós czár.

A czári palotában erre megkettőztették az őröket, mert nyilvánvaló, hogy az összeesküvők a czári család környezetében találtak czinkostársakat. Átkutatták az egész palotát és elektromos vezetékeket fedeztek föl, a melyek rejtekhelyeken, többnyire a czári család lakosztályai alatt befalazott bombákkal voltak összekapcsolva. Állítólag 17 bombát találtak villamos vezetékkel felszerelve.