A szászok a kormány ellen

Nagyszebenből irják, hogy ott a választók kivánságára öszehivták a választói közgyűlést, melyek Brukcner Vilmos és Lindner Gusztáv képviselők is megjelentek.

A közgyűlésen Bruckner azt fejtegette, hogy a szász képviselők csak akkor érhetnek el eredményeket, ha valamelyik uralkodópárthoz csatlakoznak. A házszabályrevizió kérdésében a szász képviselők a kormány álláspontján vannak. Lindner elmondta, hogy a választói reform elé nincs a szászoknak okuk aggodalommal nézni, mert a szászok amúgy sem tudnak nevezetes politikai befolyást gyakorolni. Fontosabb a minden téren való politikai munkálkodás. Brandesch Rudolf népiskolai igazgató azért támadta a képviselőket, hogy olyan fontos javaslatokról, mint az ipartörvény és az adóreform, nem hallgatják meg a választókat. Helytelennek tartja, hogy a házszabályrevizió kérdésében is a kormány mellé álltak.

Trebitch titkár és Neugeboren Emil szerkeszt sok ellenmondás közt védte a szász képviselőket. Roth betegsegélyezőpénztári tisztviselő az új balesetbiztosítási törvény ellen emelt szót. Wolff balesetpénztári igazgató óvott az ellentétek felébresztésétől. Schuster lelkész szerint a szász képviselők a szász nép nélkül csinálnak politikát. Brandesch igazgató újból kijelentette, hogy a szászok közt a kormány támogatása miatt nagy az elégületlenség.