A magyar úszóbajnokság

A Magyar Uszó Egyesületek mult vasárnapi versenyével lezárult az idei összes magyar bajnokságok sorozata. A bajnokságok legnagyobb része a MTK. birtokába jutott, míg egy-egy bajnokságot a MAFC. és MAC. nyert.

A legtöbb bajnokság Halmay Zoltán világbajnokunk birtokába jutott, ki megnyerte Magyarország 100, 220, és 440 yardos bajnokságát. Utána Hajós Henrik következik, aki az egy angol mérföldes és hosszutáv bajnokság győztese.

Zachár Imre félangolos bajnoksága erős küzdelmébe került, ugyszintén Fabinyi (MAFC.) is csak a világrekord megdöntésével tudta magának a bajnokságot biztosítani. A rekordon alul győzött Holub (MAC.) a plunging-bajnokságban, mely épp ugy, mint a műugrás, kevés követőre akadt.

A többi bajnokságon kívül, mint helyi bajnokság szerepelt a Tisza 100 és 1000 méteres bajnoksága, melyet Ónody (MUE.) illetve Tóbiás (FTC.) nyert. Mindezen versenyek a MASz égisze alatt rendeztettek, míg a jövőben már az alakulás alatt levő Magyar Uszó Szövetség fogja rendezni, természetesen az eddig rendezetteknek megfelelően.