A berlini válogatott csapat Angliában

Ez az első eset, hogy német csapat Angliába utazott, hogy összemérje erejélt az angol legjobb csapatok egynémelyikével. Először a német csapat Southamptonban mérkőzött a Southampton Football-Club-bal, melytől 5:1 aránynyal szenvedett vereséget. Innen Sheffieldbe utazott a csapat, hogy Anglia tavalyi legjobb csapatával, az „Aston Villa”-val mérje össze erejét. Erről a mérkőzésről irja a londoni „The Sportsman”:

Az idő nagyon kedvezőtlen volt a játékra, a játékteret hófedte, minek a következtében alig 3000 néző jelent meg a mérkőzésen. Az Aston Villa csapata volt a jobbik és kétségtelenül jobb eredményt érhetett volna el, ha akarta volna, ezzel szemben a németek teljes erővel és sok ambíczióval játszottak.

A mit a játék menetéből következtetni lehet, az nagyon biztató a németekre nézve, mert ha nem is ismerik a ligajátékosok finom trickjeit, minden esetre a játékhoz való nagy rátermettségről tettek tanuságot. Különösen feltűnt szép és biztos játékával Jestram, a berliniek középső csatára, a ki magas nívón álló játékképességéről tett tanuságot.

Nagyon jól állotta meg a helyét a berlini kapuvéd: Eichelmann és a csatárok közül Zierold és Wernicke mutattak említésre méltó formát.
Az eredmény 6:2 volt Aston Villa javára.

Másnap a berliniek a Tottenham F. C. –val állottak szemben kisszámú nézőközönség jelenlétében. A játékteret mintegy 15 cm. vastag hó borította, a mi nagyon befolyásolta a játék menetét. Az angol csapatban több tartalékos játékos játszott, daczára ennek az angol csapat fölénye állandó volt.

Az első félidőben állandóan az angolok támadtak és 4:0 végződött javukra az első félidő. A második félidőben változott a helyzet és az angolok 5 goalja ellenében a németek 6-ot értek el, melyből Jestram maga 4-et rúgott. Végeredmény 9:6 az angol csapat javára. Az eredmények általában nagyon hizelgőek a németekre és ha reálisak, úgy a német játékosok nagyfokú haladását kell konstatálni.

A német csapat negyedizben a Millwall F. C.- val állott szemben Londonban. Az eredmény 7:2 volt az angolok javára.