Vasúti szerencsétlenség Hajduszoboszlón

A mult héten, hétfőn éjszaka, kevéssel éjfél előtt megrendítő vasuti szerencsétlenség történt a hajduszoboszlói rendező-pályaudvaron.

A Budapest felé haladó 1707. sz. személyvonat összeütközött egy tehervonattal. Helytelen váltóállítás volt a szerencsétlenség oka. A váltóőrök állítása szerint a váltó rossz volt s helyes beállítása után fordult el a személyvonat sulya alatt.

Az összeütközésnek rettenetes volt a következménye. Mind két vonat összetört s a kocsik egymásra torlódtak. Mintegy kétszáz ember utazott ezen a vonaton; közülük kettő meghalt, tizenhat pedig sulyosan megsebesült.

A szerencsétlenség egyik halottja dr. Bakos Ödön nagylaki ügyvéd és földbirtokos, a másik pedig Szegedi Ferencz debreczeni lakos, a tehervonat fékezője volt.

A sebesülteket a debreczeni kórházba szállították s közülök néhánynak csak sulyos operáczióval mentették meg az életét.

Fényképészünk leutazott Hajduszoboszlóra s az itt látható fényképeket készítette a szerencsétlenség színhelyén. Látjuk e képeken, hogy milyen megrendítő látványt nyujtottak az összetört vasúti kocsik, a melyek az összeütközéskor kidöntötték a távíróoszlopokat is.