Mi módon döntik el a labdarúgó bajnokságot?

A magyar football-bajnokság létesülése nagy érdeklődést keltett a játék iránt érdeklődő közönség körében, a minek bizonyítékát képezi az a több oldalról hozzánk idézett kérdés is, hogy mi módon döntik el a bajnokságot. Miután a kérdés közérdekkel bír és bizonyára sokan érdeklődtek iránta, röviden összegezzük a tudnivalókat azok számára természetesen, a kik ezzel még nincsenek tisztában.

A bajnokságot két osztály közt döntik el. Ez idő szerint öt egylet sorolt a M. L. Sz. az első osztályba, a többi a második osztályba tartozik. Mindegyik osztálynak meg van a maga külön bajnoksága és a jelentkező egyletek az illető osztály bajnokságáért mérkőznek egymással.

Mindegyik egylet mérkőzik és pedig kétszer évenként, tavaszszal és őszszel. Minden győzelem két pontot számít a győztes egyletnek, az eldöntelen mérkőzésnél mindegyik egylet 1-1 pontot nyer.Végeredmény a szerint dől el, hogy a tavaszi és az őszi mérkőzésekben, melyik egylet mennyi pontot nyer. A legtöbb pontot nyert egylet az azon évi bajnoki verseny győztese. Ez a számítási módszer teljesen igazságos és mindenütt bevált. Hasonló módszer van érvényben a sakkversenyeknél is.