Londoni gyermekek

Két kedves angol gyermeket látunk e képeinken: mind a kettő az ifju Angolország egy-egy képviselője.

Nemrég nagy gyermek-bál volt Londonban s ez alkalommal díjat tüztek ki a legkedvesebb gyermekek megjutalmazására. A sok száz gyermek közül ezt a kettőt választotta ki a bíráló-bizottság; ez a kettő kapta meg a díjat.

Tipikus angol gyermekek. A fiu öt esztendős, de már mutatja a nyugodtsága, hogy erős akaratu angol férfi válik belőle. A kis kópé valóban kedves teremtés! Hátratett kezekkel, bal lábát hanyagul előretolva, ugy áll előttünk, mintha azt mondaná: „Én leszek az Angol Bank igazgatója”. Nem kevésbé kedves az a kis babaleány, a kit a másik képünkön látunk.

Őt, meg a fiucskát londoni fényképészünk fotografálta le a gyermek-bálon. Ez a tízesztendős angol leányka volt a gyermek-bál királynője. Jutalmul egy ezüst varrókészletet kapott; a fiucskát pedig egy remek távcsővel ajándékozták meg.

Érdekes, hogy a tízéves bálkirálynő hosszu ruhát visel, ami nem igen illik a baba-arczához. A többi gyermek anyja nagy haraggal fogadta a bíráló-bizottság döntését; azt hangoztatták, hogy nagy igazságtalanság történt velük. Hiszen valamennyien a maguk gyermekét tartották a jutalomra méltónak.