Budapesti Torna-Club I. 5:2 győz a Műegyetemi Football-Club ellen

Budapest, márczius 3.

A harmadik bajnoki mérkőzés nagy közönséget vonzott ki a csömöri-úti pályára, daczára az esőre hajló időnek. A pályát az előző esőzés teljesen átáztatta, de azért használható állapotban maradt.
A mérkőzés a B. T. C. győzelmével végződött, de sokáig kétes volt az eredmény, sőt az első félidőben a M. F. C. látszott fölényben lenni.

A sorsolás folytán a kezdés joga a B. T. C.- nak jutott és ennek csatárai kezdik a támadást, csakhamar azonban a Műegyetemiek magukhoz kerítik a labdát és veszélyesen támadják a B. T. C. kapuját. A játék tempója nagyon sebes volt kezdettől fogva és a műegyetemi csatárok sokszor fenyegetik az ellenfél kapuját, a kedvező alkalmakat azonban nem tudják kiaknázni. Igy Missky két alkalommal jutott szabadon a kapu elé, mind két esetben azonban a kapu mellé lőtte a labdát.

A játék e közben többször átterelődött a M. F. C. mezejére és a M. F. C. kapuvéd is többször forgott veszélyben, ezt azonban elhárította a Műegyetemiek védelme. Végre 25 percznyi játék után sikerült eredményt elérni a Műegyetemieknek, a kiknek csatárai szép játékkal átjutnak a B. T. C. védelmén és Hochstein éles lövéssel röpíti a labdát a kapuba.

Uj kezdés után csakhamar a M. F. C. kapuja előtt van a labda, a kapuvéd a lécz alatt elfogja és miközben a kapuba lökik, a leeső labdát Gilly kirúgja. A bíró – jóllehet mintegy 40m.-nyire állott a kapuval szemben – megadja a goalt, mert szerinte a labda benn volt a kapuba. A Műegyetemiek ezután hevesen támadnak és Missky gyors lerohanással a kapuba viszi a labdát. Több eredményt a szünetig egyik párt sem ért el és igy az első félidő 2:1 aránynyal végződött a M. F. C. javára.

A második félidő elején ide-oda hullámzik a játék, a nélkül, hogy újabb eredményt érne el valamelyik csapat. 17 percznyi játék után sikerül Raynek kiegyenlíteni. Felállás után alig egy perczczel újból a kapu előtt vannak a B. T. C. csatárai és Róka berúgja a labdát.

Az eredmény feltüzeli a B. T. C. játékosait, a kik hevesen támadnak, Róka off side állván, a labdát Mannónak adja, a ki a labdával a kapuba szalad. A bíró megadja ezt a goalt, mire esztelen ordítás, fütyülés támad a tribünön, melyen tisztán kivehető volt az off side játék.


A játék további folyamán a B. T. C. csatársora újból off side kapván a labdát. Mannó útján goalhoz jut. A bíró ezt a goalt is megadja, a mire a néző közönség még hevesebben kifakad a bíró ellen, sőt a Műegyetemieket a játék félbeszakítására biztatja. E közben véget ér a második félidő és a játék 5:2 aránynyal végződik a B. T. C. javára. Bíró Horváth Ferencz (F. T. C.) volt.

A játék folyamán látni lehetett, hogy ezuttal a B. T. C. méltó ellenfelére talált, a mely erő, gyorsaság és kombináczió tekintetében nem áll mögötte, sőt a játék első felében a M. F. C. határozott fölényben volt. A második félidőben változott a helyzet és a B. T. C. mutatta magát jobbnak, úgylátszik a B. T. C. játékosai kitartóbbak, vagy a M. F. C. játékosai még nincsenek kellő kondíczióban, mert az ő nehéz testüknek több training szükséges.

A játék tempója elejétől kezdve nagyon sebes volt, a játékosok mindkét részről keményen játszottak, így könnyen érthető, hogy a második félidőben lanyhább lett a játék, mert a játékosok nagyon kimerültek.

A B. T. C. csapatában mindegyik játékos kellőleg betöltötte helyet, a mely körülmény nagyon kedvező jelenség valamely csapatnál.

A M. F. C. csapatában a jobb oldal sokkal erősebb volt a baloldalnál úgy a fedezet-, mint a csatársorban. Zsaby önfeláldozóan játszott, szintúgy Wagner, de játékuk a többieké mögött áll. Meglepő szépen játszott Takács, a ki jelenleg a legjobb szélső csatárnak mutatta magát és Linderrel együtt nagyon szépen kombinálnak. Legnagyobb haladást a csatársor mutatott, mely némelykor szép kombináczióval vitte a labdát, különösen Takács és Lauber haladtak tavaly óta.

A második csapatok mérkőzése körülbelül ugyanazt a képet mutatta, mint az elsőké. A játék elején a M. F. C. mutatott némi fölényt, de a játékosok hamarabb fáradtak el, mint az ellenfél és az első félidőben szerzett 1:0 előnyt nem tudták megtartani, sőt 1 goallal el is vesztették a mérkőzést. Bíró Herczog Ede ( M. U. E.) volt és ezen szerepét nagyon ügyesen töltötte be.