A hamisított milliós végrendelet

A néhány nappal ezelőtt elhunyt Gelléri Szabó János, volt országgyűlési képviselő milliós végrendelete körül támadt botrány napokig foglalkoztatta a közvéleményt. Mint ismeretes, az elhunyt végrendeletében nagy összegeket hagyott jótékony czélokra és a hozzája közelálló rokonokra.

Még el se temették a milliomos aggastyánt, máris egy nagy botránynyal hozták kapcsolatba a nevét. Egy furfangos nő, Battik Sándorné, született Filepp Gizella, a ki egyszer az elhunyt házában ért, a férjével együtt egy oly végrendeletet hamisított, a melyben az aggastyán kizárólag őket teszi meg az általános örökösöknek.

A turpisság azonban kiderült. Egy feljelentés folytán vezetett nyomozás során megállapították, hogy három hónappal ezelőtt Battikék furfangos módon magukhoz csalták az öreg urat Galábocsra, a hol nagy pezsgős vacsorát rendeztek, az öreg urat leitatták, miközben Losonczról négy fiatalember érkezett meg: Krudy Ferencz, Krudy Jenő, Krudy Gyula és Landau Simon, a kik a már előre elkészített terv szerint a hamisított végrendeletet mint tanuk aláírták.

Miután a hamisítás valóságáról a rendőrség meggyőződött, a hamisító házaspárt és a hamisított végrendeleten szereplő négy tanut letartóztatta. A szenzácziós bünügy szereplőit e heti számunkban közöljük.