A football-sport nagyhete

A budapesti sport-körökre nézve a legutóbbi napok elég izgalmasak voltak, mikor a főváros ifjúságából alakult különböző sport egyesületek mérkőztek az annyira divatossá lett football-versenyeken.

Először a prágai *Szlavia* egyesülettel szálltak síkra, mely egyike a legjobb labdarúgó csapatoknak.

A húsvéti ünnepek után Budapestre jött *Richmond Association Footbal-Club* Angliának egyik jeles csapata. A mérkőzésre a közönség szinültig megtöltötte a játszótér két nagy tribünjét és állóhelyeit s érdekkel nézte a karcsú izmos angol ifjak szép játékát. Az angolok sorra legyőzték a *Magyar Uszó-Egyesület*, a Budapesti Torna-Klub* és a *Műegyetemi Football-Klub* csapatát, az első kettőt 6:0, az utobbit 4:0 goal aránynyal. E három legjobbjaiból alakított csapattal még aztán külön mérkőztek az angolok.

De még most sincsen vége az angol-járásnak. E hét végén a *Surrey Wanderers* látogat el Budapestre. E csapat Surrey kerületnek legjobb játékosaiból van összeválogatva. Kitünő csapat, Richmondnál egy teljes klasszissal jobb; A Magyar Labdarugók Szövetségé*-nek egy-egy válogatott csapatával fog mérkőzni. Lehet, hogy az is győztes lesz, de az erőpróba ekkor is hasznára lesz a mieinknek.