Sportovni Club *Slavia* A. 3:2 győz a Budapesti Torna-Club ellen

Budapest, márczius 24.

Mult vasárnap dőlt el az érdekes mérkőzés 8000 főnyi közönség jelenlétében. A Slavia győzött heves küzdelem után, a B. T. C. csapata azonban keményen tartotta magát és a prágai csapatnak minden erejét meg kellett feszíteni, hogy a győzelmet kivívhassa.

A játék elején a Slavia lép fel támadólag és többször van veszélyben a B. T. C. kapuja. Csakhamar változik a helyzet és a a B. T. C. többszőr veszélyesen támad. A játék nagyon változatosan folyik, minek következtében a játék tempója igen gyors lesz. Mindegy 20 percznyi játék után a a B. T. C. csatárai előrehozzák a labdát és Windett átviszi a hátvédeken, leadja a labdát Rayhez, a ki védhetetlenül lövi a kapuba.

A Slavia ezután erősen igyekszik a kiegyenlítésre, a mi csakhamar sikerült is a jobb összekötő csatár révén. A B. T. C. csatárai nemsokára ezután Slavia kapuja elé viszi a labdát, Windett Budának adja, a ki azt centerezi. A szépen beadott labdát Ray hatalmába kerítvén, belövi a kapuba.

Ettől kezdve a játék nagyon heves jelleget ölt magára és alig nehány percznyi játék után Windett ügyesen átviszi két cseh játékos közt a labdát, ezek mögötte egymásnak rohannak, egyikük pedig ütközés után fekve marad. A játék félbe szakad, a földön fekvő játékos csakhamar magához tér és kiáll a játékból, helyét más pihent játékos foglalja el. A játék nagyon hevesen folyik tovább és az első félidő befejezése után sikerül Zamostnynak ujból kiegyenlíteni.

A második félidőben mindkét csapaton látszik a fáradtság nyoma, a Slavia azonban frissebbnek látszik. A Slavia támadásai mind állandóbbak lesznek és a csatárok összjátéka inkább érvényesül a B. T. C lankadó védelmével szemben, mint az első félidőben. A B. T. C csatárai kevés összjátékot mutatnak és ennek tulajdonítható, hogy sok kedvező alkalmat elszalasztottak.

Ezenkívül az izgatottság is a kárukra volt, csak ennek tulajdonítható, hogy egy alkalommal Mannó a labdát az üresen álló kapura rúgja, a helyett, hogy azzal beszaladt vagy a szabadon álló túloldalra adta volna. Igy erős volt ugyan a lövés, de nehány cm.-nyire a kapufa mellett behindra repült. Viszont a Slavia csatárai is sok kedvező alkalmat elhalasztottak, hiányzott belőlük szokott nyugodtság. Végre sok támadásuk eredménye egy szabadrúgás lett, melyből sikerült goalt rúgniok.

Ettől kezdve megszünt a játék érdekessége, mindkét csapaton meglátszott a fáradtság és e mellett a Slavia huzta az időt. Ebben a Slavia játékosai nagy mesternek mutatták magukat folyton outra rugták a labdát, két izben 1-1 játékosuk hanyatt feküdt, mire a biró lefütyült, természetesen nem volt a játékosnak semmi komolyabb baja és legközelebb, ha hozzá került a labda, vígan játszott tovább.

Igy telt 1 óra 9 percz, mire a biró a játékot befejezte. A biró órája megállt, ez volt a félidő ilyen nagymértékű meghosszabbításának az oka, jószerencse, hogy a meghosszabbítás alatt goal nem esett, igy nem volt utólagos reklamálás egyik részről sem.

A mi a játékot illeti, a két csapat nagyon egyszerűnek mutatta magát, az első félidőben a Slavia volt fölényben ránk azt a benyomást tette a játék, hogy a Slaviában több összjáték van, a Slavia játékosai kitartóbbak és átlagban oly gyorsak, mint a B. T. C. játékosai, viszont ezeknél átlagban jobb az egyéni játék és fürgébbek.

A mi az egyes játékosokat illeti, a Slavia csapatában leginkább Baumruck, Kryz és Hrabe tüntek ki, a B. T. C csapatában pedig Windett és Ray voltak a legjobbak. Várakozáson felül jól játszottak Klebersberg és a játék végéig. Harsády és Róka a szokottnál gyengébben játszottak. Mindkét kapuvéd nagyon szépen játszott és sokat mentett.
Biró Joland Arthur (M.A.C.) volt.