Az operáczió áldozata

Két héttel ezelőtt a fővárosban hirtelen meghalt egy feltünő szépségű fiatalasszony, Szluha Pál huszárkapitány elvált felesége, Balogh Gyula szilasbalhási földbirtokos leánya.

A fiatal asszony, a kit jóformán mindenki ismert a fővárosban, három évvel ezelőtt barátságot kötött egy ismert gazdag mágnással, a ki rengeteg vagyont költött a szép és fényűző asszonyra. Szluháknénak a férjétől két gyermeke volt, de a mágnással való viszonya sem maradt következmények nélkül.

A szép asszony remegett attól a gondolattól, hogy gyermeke szülessen és ezért egy ismerőse tanácsára segíteni akart a baján. Fölkereste régi orvosát, dr. Bolgár Ödönt és orvosi tanácsot kért tőle.

Az orvos gondosan megvizsgálta az asszonyt s kijelentette, hogy csak operáczióval segíthet. Az operácziót végre is hajtotta az orvos de az operáczió után az asszony elájult s miután magához tért fájdalmai annyira gyötörték, hogy egy külföldi tanárért sürgönyöztek.

A tanár megérkezése már hiábavaló volt, mert a szerencsétlen asszony rövid idő alatt elvérzett s meghalt. Dr Bolgár ödönt letartóztatták de biztosíték ellenében később szabadon bocsátották. A szerencsétlen szép asszony arczképét itt közöljük.