A budapesti kirakatverseny

Április másodikán vette kezdetét a budapesti kirakatverseny, a kereskedőink valóban dicséretreméltó tanujelét adták annak, hogy kirakatrendezőikkel karöltve, mennyi szépet, mennyi ötleteset tudnak teremteni kirakataikban. Azok a sürü csoportok, a melyek egy-egy kirakat előtt tolongtak, legjobb bizonysága a verseny magas szinvonalának.

Egyik másik czég óriási összeget áldozott arra, hogy a versenyben kitünjön és sokan közülük kirakatjaik rendezésénél igénybe vették nemcsak a szokásos kirakatrendező munkáját, de a müvész kezét, a kertek virágait és mindazt, a mi szemnek, léleknek tetsző. Alkonyattal valóságos fényárban usztak az egyes utczák, hirdetvén Budapest világvárosi jellegét.

Egy idő óta ugyan versenyen kivül is van részünk olyan kirakatokban, a melyek kereskedőink müvészi izlését és ötletességét bizonyitják, a verseny napján azonban igen sok üzlet kirakata valósággal meglepte a sétáló közönséget.

Mindebből láthattuk, hogy a budapesti kereskedők tudnak versenyezni bármelyik világváros kereskedőivel s e tekintetben nem kell szégyenkeznünk a külföldről idevetődött utazók előtt, a kik irigységből nem szivesen viszik haza jó hirnevünket, hacsak meg nem győződnek arról, hogy meg is érdemelünk egy kis elismerést.

A lezajlott kirakatversenyben mindössze 170 kereskedő vett részt, de voltak olyanok, a kik versenyen kivül is nagy feltünést keltettek izléses kirakataikkal. E heti számunkban több olyan kirakat fényképfelvételét közöljük, a melyeket a verseny zsürije a legszebbeknek a legizlésebbeknek talált s ezért különféle kitüntetésben részesitette a czégek tulajdonosait. A szebbnél-szebb kirakatokon kívül itt mutatjuk be a Lloyd-Társulat disztermében történt dij-kiosztás jelenetéről készitett felvételünket is.