Stern József czégének kirakata

Stern József (Kálvin-tér 1.). Ez a czég a diszitési ipar terén rendkivül nehéz feladatot tüzött maga elé, a mi már magában véve is élénk bizonyságát adja a czég müvészi ambicziójának. A kirakat hátterében nagy festményt látunk, mely egy nagyuri kastélyt ábrázol egy parkban, vizeséssel.

Ennek a perspektivának az áthidalását a szemlélőtől a festményig egy szimbolizált vizesés képezi, a mely a mostan legdivatosabb lágy, fényes kásmir és selyemkásmir szövetekből van összeállítva. 

Pompás élő margitkák, gömbalaku természetes virágok Biedermeyer-stilben pálcákra illesztve, apró természetes rózsatők kövér zöld pázsitban teszik tökéletessé az összbenyomást. A kristály-tüzes pasztelszinek előkelősége gyönyörködteti a szemet és ujból is beigazolja, hogy a Stern József céget, –  a mely már a jövő évben ünnepli meg 50 éves fennállásának jubileumát – a jelen alkalommal is, mint általában mindig, a legelső czégek között kell felsorolnunk.

Stern Henrik, a czég főnöke, volt a tulajdonképeni inditványozója annak az eszmének, hogy kirakatversenyt rendezzenek Budapesten, a melynek sikeres megvalósitásában ő, mint a rendező-bizottság elnöke, tevékeny részt vett.