Olympiai tudósítónk jelenti

Athén, 1906. április hó 24.

Tudósítónk a következőket jelenti: Az athéni versenyek mai harmadik napján a főérdeklődés az uszóversenyek felé irányult. A Phaleron mellett tartott uszóversenyeken a magyar versenyzők vereséget szenvedtek. Az 1609 méteres távuszást Taylor (Anglia) nyerte meg.

A kiküldött Hajós és Kiss nem vettek részt a versenyeken. A 100 méteres versenynek ma csak előküzdelmei folytak le. Az első futamban Daniels (amerikai) győzött, a másodikban pedig Radmilovits lett Halmay előtt első.

Radmilovits tavaly az angol bajnokságban a győztes Halmay és Derbyshire mögött harmadik lett s mai győzelme meglepetésszámba ment. Lehetséges azonban, hogy Halmay erejét a döntő küzdelemre tartogatja, ahol a saint-louisi olympiádon világbajnokká lett. Daniels ellenében kell majd felvenni a küzdelmet. Daniels csak minapában nyerte meg az amerikai 100 yardos bajnokságot s ha igaz az a rekord, melyet e versenyben elért, (56 mp, uj világrekord) ugy Halmaynak nincs sok sánsza a győzelemhez.


A 804 1/2 versenyt és az 1609 méteres versenyt az angol Taylor nyerte meg. A tenger rendkívül hullámos volt s ezért kiküldött hosszutáv-uszóink nem is indultak.