Az angolok Budapesten

Richmond F. C. 6:0 győz a M. U. E. ellen
Richmond F. C. 6:0 győz a B. T. C. ellen
Richmond F. C. 4:0 győz a M. F.C. ellen
Richmond F. C. 4:0 győz a M. L. Szövetség válogatott csapata ellen

Lezajlott a nagy hét, mely sokáig emlékezetes marad a magyar footballsport történetében és a melyhez hasonló még nem folyt le a kontinensen.

Mintha a természet is örült volna ennek a szép sporteseménynek, végig kedvező időjárás volt az egész héten. Két angol csapat hatszor mérte össze erejét magyar csapatokkal és öt ízben győzelmes maradt az angol (lapunk zártáig még nem dőlt el a hatodik mérkőzés).

El volt erre készülve minden ember, hiszen nem nemzeti vetélkedés volt ezuttal a czél, hanem az okulás az angolok játékából, hogy a magyar játékosok is lássák, hogy a footballban mennyire lehet fegyelmezni a lelki tulajdonságokat, mennyire képes uralkodni a józan gondolkodás a szenvedély felett és míly tökélyre vihető a testi ügyesség.

A testi ügyesség, az ész és a lélek működésének harmóniája ez a játék és annál tökéletesebb, minél nagyobb ez a harmónia. A játék vezetője az ész, melynek eszközei abban a testi és lelki tulajdonságok és ha az utóbbiak meg is vannak, még messze vagyunk az igazi játéktól, szükséges ehhez, hogy az ész uralkodjék rajtuk. De ennek a szép harmóniának – ha nem is tökélyét – de minden esetre képét lássuk az angol csapatok játékában és remélhetőleg oly hatással lesz a játékosainkra, hogy a csapatok játéka helyes mederbe terelődik és észrevehetően javulni fog.