Díjnyertes kirakatok

Katschinka Kornél (Párisi-utcza 1. sz.) gyermekruha-kereskedése előtt oly nagy az állandó tolongása a bámulóknak, hogy már-már a forgalmat is akadályozzák. De meg is érdemli a nagy érdeklődést ez az elsőrangu gyermekruha-üzlet, mert igen elmésen elrendezett kirakatot készitett. A czéget ezüst-plakettel jutalmazták.

Jól megérdemelt érdeklődést kelt a Glogowski és Társa csász. és kir. udvari szállitó czégnek Andrássy-ut 12. szám alatt kiállitott amerikai mintairodája, mely a mai igényeknek megfelelően a legmodernebb és legpraktikusabb berendezéssel van felszerelve.

A kirakatban ki van állitva a legujabb x modellü, eredeti látható irásu Remington-irógép, valamint az ehhez alkalmas sülyeszthető redőnyös asztal, továbbá a Burroughe önmüködő számológép, továbbá a legujabb amerikai nyilvántartó Karthotek levélrendező, végül egy univerzális könyvespolcz, aktapolcz görredőnynyel, egy forgatható könyvállvány és egyéb felszerelések.

A kirakatot állandó közönség nézi.
A Remington-gép ma már az egész országban ismeretes. Nagy előszeretettel használják ugy állami-, mint magánhivatalokban, mert a tapasztalat azt igazolta, hogy ez a fajta irógép szinte nélkülözhetetlen. A Glogowszki és Társa czég pedig egyedül áll a kontinensen, nemcsak irógépeivel, hanem a fent felsorolt irodai czikkekkel is.

Ezt a körülményt konstatálták mindazok, a kiknek csak valaha is dolguk volt ezzel a czéggel, a melynek főtörekvése mindig az volt, hogy vevőközönségét minden tekintetben pontosan kiszolgálja.

Nagyon ötletes eredeti kirakatot készitett Molnár Lázár hentesmester (VIII. Rákóczi-ut 67.).

A kirakat egy zsirból készült s a kezében pálmaágat tartó békeangyalt ábrázol, előtte egy kis leölt malacz mellett hever a kard, melyre, tekintve a Szerbiával megkötött békét, már szükség sincs.

A kirakatot, mely művésziesen sikerült, állandóan a nézők sokasága veszi körül. A zsüri bronz-plakettel tüntette ki Molnár urat.