Natália exkirályné

A mult hetekben szó esett Natáliáról, a szerbek régebbi özvegy exkirálynéjáról. Ugy látszott már, hogy teljesen megfeledkeztek róla, sőt maga Natália is el akarja feledtetni magát annyi keserü csalódás és csapás után.

Most nemrégen híre érkezett, hogy Natália eladja a birtokait és nagyobb összegü alapítványnyal gondoskodik arról, hogy fia, a meggyilkolt Sándor király emlékezete valamikép el ne mosódjék és állandóan gondozzák a sírját.

Ez a hír Szerbiában nem csekély feltűnést keltett, ámbár a tények csakugyan azt bizonyítják, hogy Sándor király és felesége örök pihenő helyei legkevésbbé sem emlékeztetnek arra, hogy a kiket a koporsók magukba zártak, valamikor királyi koronákat viseltek.

Natáliának Biarritzban is van egy remek nyaralója, állítólag ezt is el akarja adni, ugyancsak a fenti czélból. Képünkön bemutatjuk Natália királynét, a mint biarritzi nyaralójának terraszára lép ki.

Natália épp most volt ötven éves. Arcza még ma is szép, alakja, tartása meghazudtolni látszik, hogy oly sok megpróbáltatásokon ment keresztül és hogy életében csak kevés örömben volt része.