Óriási robbanás Krakó mellett

Krakkó mellett, Podgorzéban óriási robbanás riasztotta meg a helyiséget, valamint a kilométerekre lakó népességet. Hatalmas zivatar közben ugyais beütött a villám a podgorzei katonai lőszerraktárba, a hol a krakói hadtest puskaporkészletei, lőszerei, gránátjai, srapneljei stb. voltak beraktározva.

Rettenetes dördület, robbanás rázkódtatta meg a levegőt, rengett bele a föld és oly óriási volt a légnyomás, hogy az ablakok több órajárásnyira betörtek.

A szerteszét repülő szilánkok, srapnelek, épületmaradványok száz és száz embert sebesítettek meg, különösen sokat szenvedtek a robbanástól a podgorzeiek, a kik közül számosan egész életükre nyomorékokká lettek.

Képünk a megsebesülteknek egy csoportját ábrázolja. A legtöbben az arczon és a fejen sebesültek meg, némelyik végleg elvesztette a szemevilágát, egyik-másik másik pedig egész életében nyomorék koldus lesz.

A borzasztó robbanás több órán keresztül megismétlődött és a katonai parancsnokság kénytelen volt több kilométernyi ötvözetben Podgorze vidékét körülzáratni, hogy az emberek ne közeledjenek a robbanás színhelyéhez.