Az 50.000-ik megmentett gyermek

Nevezetességre tett szert a csöpp Mészáros András, a kit a napokban vettek fel a budapesti állami gyermekmenhely kötelékébe. Mészáros András az ötvenezredik elhagyott gyermek, a kit a magyar állam jelenleg gondoz, holott csak kilencz éve annak, hogy az állami gyermekvédelmet Széll Kálmán megteremtette.

A jelenleg állami gondozásban levő ötvenezer gyermeken kívül még további 50.000 gyermeket gondozott már a magyar állam, a kiket vagy övéinek visszaadhatott, mert azoknak sorsa megjavult, vagy pedig a gyermek 15 éves életkorát elérve, életpályára volt bocsátható.

Mészáros András négy éves, csinos, szőke fiucska, anyja meghalt, apja szegény földmüves ember, a kit felesége hosszu betegsége anyagilag mindenéből kifosztott, háztartást már nem képes tartani, elindult tehát a faluból munkát keresni.

Így került a fiucska az állam gondozásában. Abonyba helyezték el, jó magyar földmüvelőkhöz, a ki a gyermeknek rokonai is. Ott fog felnevelkedni és mert a sors őt tette az ötvenezrediknek, az állami gyermekvédelem vezetőinek jó akarata különösen ki fogja őt tüntetni.

Valóban: igazi öröm tölti el minden emberbarát szívét annál a gondolatnál, hogy már 50.000 oly gyermekről gondoskodik az állam, a kik elzüllenének, ha az állam nem gondoskodnék róluk.