Magyarok sportgyőzelmei külföldön

A magyar athléták és egyéb sportűzők gyakran vesznek részt külföldön is különféle versenyekben s e téren való kiválóságukat bizonyítja, hogy alig van rá eset, hogy a legnagyobb díjak közűl néhányat haza ne hoznának.

Így történt most legutóbb is Bécsben és kevéssel utóbb Prágában. Bécsben evezős verseny volt, melyben a *gróf Harrach-díjat* budapesti evezősök, a *Nemzeti hajós egylet* tagjai nyerték el s e versenyben második helyre is ugyancsak magyar kerűlt: a *Pannonia* egyesület nyolczasa. Ezen kívűl egyes csónakban az ausztriai bajnokságot szintén budapesti evezős, Paukovics Ernő nyerte el. Még más kisebb díjakat is nyertek e legfőbbekben kívül a budapestiek s igy bécsi szereplésük nagy sikere volt a magyar evezős sportnak.

A prágai athlétikai versenyen a síkfutásban a 100 yardos bajnokságot Schubert Ernő, a budapesti *Magyar úszó-egyesület* tagja nyerte el, a ki térelőny-síkfutásban még egy második díjat is nyert. Szintén futásával nyerte el Ausztria bajnokságát Gillemot Ferencz, a műegyetemi football-klub tagja, egy angol mérföldes pályán.
A magyar versenyzők tehát e két versenyben öt bajnokságot nyertek el; ezenkívűl hét első díjat és öt második díjat.