Téli köpenyek

Az idei divat teljes mértékben érvényre emeli a prémet, mely tagadhatatlanul legstílszerübb dísze a téli ruházatnak. Nélküle ma nem teljes a nők öltözéke és értékét viselőjének anyagi helyzete határozza meg.

Mert míg a valódi prémeket vagyont érő minőségben alkalmazzák a városi nők ruhájára, addig az ügyes utánzatoknak egész sora készül a megtévesztésig hű kivitelben. Ezek viszont oly olcsók, hogy a legszerényebb toilette-budget is elviseli a velük járó kiadást.

Képeinken néhány diszes köpenyt mutatunk be, melyek kivétel nélkül prémmel vannak díszitve. Az első félig testhez álló, inkább kabáthoz hasonló. Anyaga epeszin morsé, prémmel szegélyezve.

A második képen egy merő ellentétet képviselő köpenyt láttunk. Az egész ugyanis ir csipkéből van összeállítva, míg díszét fehér prém, esetleg hölgymenyét adja.

A harmadik kép egy rendkívül széles, hölgymenyétből szabott nyakbavetőt mutat be, hozzáillő karmantyuval. Ezt szealszkinból készítjük és hölgymenyéttel csupán szegélyezzük. A sapka épp ugy lesz összeállítva.

A negyedik kép föltétlenül a legizlésesebb. Testhezn álló, világos színü bársonyruhát mutat, hosszu kabáttal kiegészítve és skongssal szegélyezve. Főleg karcsu hölgyeknek szolgál rendkívül előnyös viseletül.

Jelenleg nagyon sok prémet viselnek, de legkedveltebb a skongs, czoboly, asztrakán, chinchilla és rókaprém. Egész kabátokat, szegélyeket, kihajtókat, nyakbavetőket és karmantyukat készítenek belőlük, miközben leggyakoribb a két, különböző prém összeállítása. Ehhez természetesen sok ízlés szükséges, mert különben esetlenné válik a drága dísz.