Uj kalapdivatok

Az idén, mi türés-tagadás, nagyon drága a divat. Mintha csak összebeszéltek volna mindazok, a kik a divata irányításában hangadók.

A bársony, prém uralkodik ezen a télen, elannyira, hogy még a kalapdivatoknál is érvényesítik a divatkirályok a bársonyt és a sokféle prémet.

Legközvetlenebb értesülés szerint a kalapdivat kétféle irányban tör magának utat: az egyik a toque, illetőleg nagy prém-kalap, a másik pedig a történelmi kalapok sorozata.

Ez alkalommal bemutatjuk négy bájos párisi divathölgy legujabb kalapviseletét. Hogy a kalapok gyönyörüek, ahhoz szó sem férhet, de még kevésbbé lehet kétségbevonni azt, hogy ezek a kalapok némely szerényebb igényü családnak egész havi jövedelmébe kerülnek. Szóval: aránytalanul drágák.

És ne higgyük, hogy a divat a közel jövőben olcsóbb lesz. Ellenkezőleg. Egész vagyont nyelnek el a divat hóbortjai, a melyeknek drágaságukon kívül az a kellemetlen oldaluk van, hogy igen rövid ideig tartanak. Az uj kalapok drágaságát körülbelül ugy képzelhetjük el, hogy azok árából akár egy – ruha is kitelnék.