Divatos hajviselet

Ha már a ruha és kalapviselet terén oly elképzelhetetlen a divatverseny, a mely maholnap gunyt fog üzni a józanság parancsaiból, vajjon mi akadályozhatja meg a divat ismert és ismeretlen irányitóit, hogy a lágy, hullámos női hajat is ne vessék alá a divat változó szeszélyeinek?

Sőt nézzük csak meg a hölgyközönség mostani hajviseletét: vajjon nem szól-e minden hajpótlék, minden fodorítás, szalagcsokor stb. arról, hogy már itten is zsarnokoskodik a divat láthatatlan felségének keze?

Az ugynevezett halántékfrizura nemcsak most divatos, de valószínüleg még a tél folyamán is tartani fogja magát. Minden elegáns női viselethez hozzátartozik ma a halánték-frizura, a melynek azonban kétségtelenül nagy hibája, hogy ügyesen csakis a fodrász tudja elkészíteni.

Természetes, hogy a mostani divatos hajviselet szinte megköveteli a hajpótlékot és gyakran a formatartót is, mert ritka az a nő, a kinek oly dús volna a haja, hogy a divatfrizura követelményeire elég volna.

Két rendkivül szép divatos frizurát mutathatunk be hölgyközönségünknek. Az egyik ugynevezett estélyi, társaságbeli frizura, mig a másik legkorrektebb báli hajfrizura.