A milliomos unokája

New-Yorkban most sokat beszélnek arról, az érdekes eljegyzésről, a mely heteken keresztül közbeszéd tárgya volt és széles körben keltett feltünést. Az érdekes eljegyzés szereplői: Gould Marjorie, Gould George leánya és Gould Jay milliomos vasutkirály unokája, továbbá Drexel Antal, egy huszonkét éves filadelfiai bankhivatalnok.

Az eljegyzés alkalmával a milliomos szülők ugyancsak kitettek magukért. Magát az eljegyzést ugyanis egy soirée dansnate keretében tartották meg és pedig a menyasszony szüleinek egyik mesés szépségü newyorki palotájában.

A soirée dansnate-nak különben sajátságos jelentőséget kölcsönöztek. Az egész ünnepség ugyanis minden részletében kifejezésre juttatta azt, hogy eljegyzést ültek meg. Igy különösen a kotillon figurái közben nyilt alkalom erre, a mikor többek közt a hölgyeknek aranygyürüt, medaillont és kalaptüt, a férfiaknak pedig nyakkendőtüt nyujtottak át.

Talán felesleges hangsulyoznunk, hogy ezek az ajándékok mind igen értékesek voltak. A társaság nagy örömmel vette tudomásul, hogy a menyasszony nem külföldit választott férjül. Az e fölött érzett örömet a társaság azzal fejezte ki, hogy egyik tánczfiguránál amerikai zászlókat használtak.

A kisasszony szülei csak magára a kotillon-tánczra negyedmillió koronát költöttek el. Az amerikai sajtó az eljegyzésből nemzeti ügyet csinált, a mennyiben a heteken át azt hirdette, hogy ez az eljegyzés az amerikai szellem győzelme az – európaiakon.

Megjegyezendő, hogy az eljegyzés főérdekessége, hogy a vőlegény, bár amerikai, de Gould kisasszonyhoz képest koldus, mert sem milliói, sem ezrei nincsenek, hanem csak egy bankhivatalnoki állás az egész vagyona.