Főrangu detektív

Báró Forest Arnold osztrák születésü mágnás, ki Angliában él és jogot is nyert az angol királytól bárói czímének viselésére.

A báró egyike azon keveseknek, kik az angol királylyal valóban baráti viszonyban vannak. Mind ez a sok szép tulajdonsága nem volt elég, ahhoz, hogy neje, Forest Etel bárónő  faképnél ne hagyja, megszökve egy ifjuval, kinek nem volt sem czíme, sem vagyona, csupán huszonhárom éves rózsás ifjusága.

A szerelmesek megszöktek és a nemes báró detektíveket küldött utánuk. De nem holmi közönséges detektíveket, hanem két barátját, a tiszteletreméltó Mercier Henrit és Boynton Georg ezredest. A két műkedvelő detektív követte a szerelmesek nyomát Spanyolországon, Portugálián, Itálián, Dél-Amerikán keresztül – végre Chikagóban nyomuk veszett. Eredmény nélkül tértek haza.

A szomoru angol báró fogadott fia a néhai filantrop báró, Hirschnek. Ismeretes jó barátsága Churchill lorddal. Az utolsó angol választáson ő is fellépett, de megbukott. Nincs szerencséje ugy látszik semmiben a szegény bárónak.