A bécsi Duna-bajnokság és a nemzetközi kerékpárverseny

Szép győzelmet aratott Bécsben a szeptember elején tartott regattaversenyen egy magyar ifjú, Manno Miltiadesz, a ki megnyerte a Silberer Viktor által kitűzött aranyérmet és művészi kivitelű vándordíjat a Duna-bajnokság skiff versenyében, maga mögött hagyván a többiek közt a Duna bajnokságának versenyében eddig háromszor győzött Höllert Vilmost, a *Donauhort* bécsi egylet tagját és Nagl Emanuelt (*Lia*Bécs), ki az idei bécsi tavaszi regattán egyik skiff-verseny győztese volt.

E győzelemnek értéke annyival nagyobb, mert a Bécs melletti szeszélyes folyású Dunán 4300 métert nemcsak a távolság nagysága miatt, hanem a kormányzás nehézségei következtében is nagy munka, erős versenytempóban végig evezni annak, ki a víz folyásával nem ismerős.

A verseny következőleg folyt le:

Erős nyugati szélben indúltak a bajnokjelőltek. Manno már a startnál előugrott egy csónakhoszszal s a bécsi versenyzők nemcsak hogy utolérni nem tudták, hanem Manno diadala már 1000 méternél bizonyosnak látszott, 1500 méternél három hoszszal vezetett már derék honfitársunk s hiába spurtolt Höllert s a többi bécsi versenyző, elérni nem tudták. Manno nagy könnyüséggel röpült át a czélvonalon.

Ugyancsak szeptember első napján nemzetközi kerékpár-versenyt tartottak a budapesti versenypályán, melynek legérdekesebb száma az egyórás verseny volt. Egyik érdekességét a versenynek az adta meg, hogy a versenyzők előtt egy-egy motoros kerékpár vitte a *vezető* szerepét, még pedig az egyik vezető két, a másik meg háromkerekű kerékpáron ült. Az utóbbit, Dietrich Jakab bécsi versenyzőt képen is bemutatjuk, a start pillanatában.