Czirkusz a tálban

Jómódu emberek, a kik szeretik a nagy lakomákat, már nem elégszenek meg azzal, hogy jó legyen az étel, arra is van gondjuk, hogy a jó étel hozzá méltó keretben kerüljön az asztalra. Ez a keret jó kedvre hangolja a vendégeket s megnöveli az étvágyukat.

Külföldön mostanában nagyon elterjedt az ételdíszítés divata. Egy franczia festő meghívta ebédre a párisi postaigazgatót s erre az alkalomra postahivatallá alakította át az ebédlőtermet. Az ételeket postásoknak öltöztetett inasok szolgálták fel s az asztal közepére helyezett nagy tortának levélszekrény formája volt.

Egy berlini czirkuszigazgató is érdekes csemegével lepte meg nemrég a vendégeit. Az asztalra került czukrászsütemény egy bohóczot ábrázolt, a ki a malaczát dirigálja a manézsben. E képünkön bemutatjuk ezt az érdekes csemegét, a mely a valóságban még hatásosabb, mert a malacz életnagyságu, a bohócz pedig olyan mint egy törpe emberke s valóban, ennivaló és kedves volt.

Érdekes ebédet adott nemrég a vendégeinek egy franczia oroszlán-vadász is. Mindenféle exotikus állatot hozott haza Afrikából s ezeknek a husát akarta megízleltetni a vendégeivel.

Az ebédlő afrikai bozóttá volt átalakítva exotikus növényekkel. A vendégek a fűvel jelképező zöld szőnyegen ülve ízlelték meg a tigris, oroszlán, párducz, krokodilus és másféle vadállat husából készült pecsenyét. A különös étel nagyon tetszett a vendégek szemének, a gyomruk azonban elromlott tőle.