Egyetemi sport-telep

A budapesti egyetem ifjuságának néhány év óta alakított athlétikai klubja új versenypályát rendezett be a *Lágymányos*-on, a hol a fővárosi tanács terjedelmes területet engedett át e czélra. Ott terül el a pálya a Ferencz József hídtól puskalövésnyire. Egyoldalt a budai hegyek kecses villái tekintenek le rá, másoldalt a Duna hömpölyög.

Az egyetemi sport-telepen futó-, ugró- és dobó pályák, tennis-groundok és egyéb pályák vannak, a közepén pedig a football-pálya terül el. Csinos öltöző is van. A tribün és klubház tavaszszal fog fölépülni.

Ezen a sport-telepen az egyetemi ifjuság minden nehézség nélkül mívelheti a sport minden ágát. A közel jövőben a klub csónakdát is létesít.

Munka, tanulás után oda sereglik az egyetem ifjuságának nagy része, hogy szellemi munkában elfáradt testét-lelkét felfrissítse.

A Budapesti Egyetemi Athletikai Klub e sport-telepe szeptember 29-én nyilt meg ünnepélyesen. A miniszter képviseletében Tóth Lajos miniszteri tanácsos nyitotta meg a pályát. Wlassics Gyula közoktatási miniszter előző nap látogatta meg a pályát és elismeréssel méltatta.

A notabilitások közül megjelentek Vécsey Tamás rektor, Concha Győző dékán, Klupathy Jenő, a klub alelnöke és sok más egyetemi tanár. Rajtuk kívűl pedig nagy közönség volt künn: egyetemi polgárok és sportmanek nagy számmal, és díszes hölgyközönség.

Az érdeklődést meg is érdemelték az egyetemi athléták, mert a megnyitás alkalmából tartott nagyszabású nemzetközi atletikai versenyen a legtöbb diadalt ők aratták. Szép számú küzdők állottak ki az értékes díjakért.

Az egyetemi athletikai klub tagjai közül Gajzágó a távolugrásban, Strausz a diszkosz-vetésben, Gönczy a magasugrásban, Vargha a 120 yardos gátfutásban, mely bajnoki czímmel járt, nyertek első díjakat.

A 100 yardos síkfutás első díját Schuberth, a magyar úszó-egylet tagja, a 220 yardos handicapot Wagner, a budai tornaklub tagja nyerte. A negyed mérföldes síkfutásban Speidl nyerte Magyarország ez évi bajnokságát. A súlydobásban a budai tornaklub versenyzője Coray, a három angol mérföldes síkfutásban Brédl lett a győztes.