Borkongresszus és kiállítás Szegeden

A homoki szőlősgazdák szegedi kongresszusára nagy tömegben jelentkeztek a gazdák.
Az ország 25,000 homoki szőlősgazdája közül a számottevőbbek majdnem mind megjelentek. Örvendetes jelenség, hogy a kisebb gazdák is érdeklődést tanusítanak a kongresszus ügy iránt s tömegesen jelentkeznek a résztvételre.

Eseménye lesz a kongresszusnak az, hogy a homoki szőlősgazdáknak ott fog megalakulni az országos egyesülete.
Az új egyesületbe a kongresszusra jelentkezettek majdnem kivétel nélkül beléptek s tömegével érkeznek a rendezőséghez a belépési nyilatkozatok oly gazdáktól, a kik a kongresszuson részt nem vehetnek. A kongresszusra, ha valami közbe nem jön, Serényi Béla gróf földmívelésügyi miniszter is le fog utazni.

A kongresszussal egyidejűen tartják meg Szegeden az országos szőlő- ás borkiállítást.
A kiállított borokból a nagyközönség részére borkóstolót rendeznek be. A kongresszus és kiállítás rendezősége Gerliczy Ferencz báró és Lázár György dr. díszelnökök elnöklésével állandóan működik.

A rendezőség a kongresszusról és kiállításról ismertető füzetet adott ki, melyet a kongresszusi iroda (Szegedi városház, I. em. 18.) az érdeklődőknek díjtalanul küld meg.

A kongresszus második napján (szeptember 26-án) a kongresszusi tagok érdekes kirándulást tesznek Horgos-királymalomra, a hol a homokvidéki kisebb és nagyobb szőlősgazdaságok szakaszerű fölszerelését és szüretelését mutatják be és szakelőadásokat tartanak a szőlőművelő és szőlővédő eszközökről.