Budapesti Torna Club Prágában diadalmasan szerepelt csapata

Mai képünk a Budapesti Torna Club azon csapatát ábrázolja, mely a mult héten Prágában diadalmas szereplésével megszerezte az első magyar győzelmeket a cseh pályán. Tíz év óta minden esztendőben fölrándult magyar csapat Prágába, de eldöntetlennél jobb eredményt ezen idő alatt sohasem tudott elérni. Labdarugó sportunk megalapítójáé a BTC.-é az érdem, hogy megtörött a jég, mely után remélhetőleg többi hazai csapatunk is megismétli e szép győzelmeket.

Legrégibb és legállandóbb vendége más különben Prágának a BTC. Eleinte csupán a Slaviával mérkőzött 5:3, 3:0, 4:1, 3:0, 9:2, 12:0 arányban vereséget szenvedvén tőle, később a Slaviából kilépett tagokkal megerősített Spárta meghívására, kettős mérkőzésre rándult föl ezelőtt 3 évvel, mikor is Prágának akkoriban két legjobb csapatával, a Spártával és a Deutscher Football Clubbal szemben ért el szenzációs jó eredményt, amennyiben első nap a Spártától csak 5:4 arányban szenvedett vereséget, második nap pedig a DFC. ellen 0:0 arányban eldöntetlenül végzett.

Azután is sűrűn látogatott el Prágába a népszerű piros-fehér csapat, hol csak egyszerűen „Torná”-nak nevezik. Nagyobb sikereket azonban nem igen ért el: legszebb eredménye volt még a DFC. elleni 2:2 és a Slavia elleni 5:3 arányban végződött mérkőzés eredménye. Reméljük azonban, hogy ezentul a mult hetihez hasonló sikerekről számolhatunk be, valahányszor a BTC. Prága rándul.