A magyar válogatott csapat győz a csehek ellen 5:2-re

Már a kora délutáni órákban nagy néptömeg lepte el a millenáris pálya hatalmas tribünjeit. Az a nagy propaganda, melyet a MLSz. főtitkára e mérkőzés érdekében már hetek óta kifejtett megteremtte gyümölcsét. A szép tavaszi délutánon mintegy 10,000 főnyi – a millenáris pályán eddig még soha sem látott tömeg közönség, melynek soraiban az arisztokráczia számos tagját is láttuk, gyönyörködött a válogatottak valóban magas nívóju, élvezetes vetélkedésében.

Nagy tapsvihar fogadta a prágai vendég csapatot, nem különben a magyar válogatottak szimpátikus legénységét. A cseh csapat zömét a Slavia hírneves csapatának tagjai alkották, megerősítve a Sparta és Smichov néhány emberével.

A félelmetes gólövő Kozsek, azután Maly, Bielka, a Slavia e nagyhírű játékosai, a briliáns játéku Kolouc, ki egy csapásra megnyerte a közönség szimpátiáját, a két kitűnő hátvéd Wesely és Benda, valamint a kitűnően védő Lawrence a kapus, voltak a prágiak válogatott csapatának kiválóbb tagjai.

Igen gyorsak. Labdaátadásaik feltétlen biztosak. Jól helyezkednek és kitűnően lőnek a kapura. Hogy mind e tulajdonságaik daczára a magyar csapat ellen sikerrel nem tudnak szerepelni, ez csak a mieink érdeme. Ily kitűnő összeállításu csapatot, szépen összejátszó csatárokat, kitűnő védelmet válogatott csapatoknál ritkán, sőt talán nem is láttunk.

Egyforma jó volt a csapat minden embere, midőn egyet-kettőt még is külön felemlítünk, csak a közönség általános véleményét tolmácsoljuk. Általában Ficzerét, a BTC. kitűnő fedezetét tartották a csapat legjobb tagjának. Agilis játékával, kitűnő labdaszedésével minduntalan tapsra ragadta a közönséget.

A csatárok legjobb embere Scholsser (FTC.) volt. Bámulatosan éles lövéseivel, igen sokszor veszélyeztette a prágaiak kitűnően védelmezett kapuját. A csapat többi tagja is oly lelkesedéssel és oly kitűnően játszottak, hogy az elért fényes eredmény az ő kiváló játékuk után csak természetesnek látszik. Az a magas nívoju játék, melynek a mérkőzésen tanui voltunk, bizonyára csak ujabb híveket fog szerezni ennek a sportnak. Mert ez a játék minden szépségeit kitüntető mérkőzés, még a football-sport ellenségeit is meggyőzhette állításaik tarthatlanságáról.

A mérkőzést vezető bíró Holley T. (OeFV.) szigoru pártatlanságával, valóban mintaszerűen bíráskodott. Vele mindkét fél és a közönség is nagyon meg volt elégedve.